Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

En månad kvar till EM - Här är den "skadade elvan" som missar turneringen

 


Skadorna inför EM i Frankrike har haglat in under våren. Under de senaste veckorna har vi fått läsa ovanligt många dystra rubriker på de stjärnspelare man längtat efter att få se under sommarens fest. Under veckan som gick stod det klart att Belgiens jätte i försvaret, Vincent Kompany, missar EM. Belgien kommer bland annat möta Sverige i gruppspelet. I detta inlägg har jag tagit ut de elva bästa spelarna på respektiva positioner som kommer missa turneringen.
 
I mål: Jack Butland
Den 23-årige Stoke-målvakten har gjort en kanonsäsong i Premier League, och är enligt många en av de tre bästa just nu i England. Även om Manchester Citys Joe Hart har stadigt grepp om den ordinarie platsen i landslaget är ändå Butland en riktigt bra reserv och förmodligen den största målvaktstalangen i landet. Bröt fotleden i mars och har en minimal chans att komma i form till EM-slutspelet.
 
 
Högerback: Kurt Zouma
Zouma må inte vara en renodlad högerback men måste ändå med i elvan. En framtidsback hos Chelsea som gjort en väl godkänd säsong. Åkte på en otäck knäskada i februari som håller honom ute minst tre månader till. Ett av många alternativ i Frankrikes backlinje.
 
Mittback: Vincet Kompany
Det står klart att Belgien- och Manchester City-kaptenen, Vincent Kompany, missar EM. Belgaren klev av efter 10 minuter mot Real Madrid i Champions League med en ljumskada förra veckan. Något som Kompany dragits med tidigare och något som aldrig verkar släppa. Givetvis ett stort tapp för Belgien.
 

 
Jack Butland
Mittback: Aymeric Laporte
Aymeric Laporte är en annan mycket lovande mittback i Frankrike, men som nått en längre nivå än Zouma. En mittbackstalang, endast 21 år, som gjort över 100 matcher för Athletic Bilbao. Numera är han jagad av Pep Guardiola när han nästa säsong tar över Manchester City.
 
Vänsterback: Fabio Coentrao
Coentrao har representerat Portugal i två VM och ett EM tidigare. Han har haft en fyraårig sejour i Real Madrid och har under säsongen varit utlånad till Monaco. I april bekräftade Monaco att portugisen blir borta 3 till 6 månader och missar alltså mästerskapet. En av Portugals viktigaste spelare.

Högermittfältare: Alex Oxlade-Chamberlain
Fanns inte många att välja mellan på högermittfältet, och den unga engelsmannen må haft en väldigt trög säsong, ändå finns det ingen på bättre på högerkanten som missar turneringen. Frågan är om han hade blivit uttagen till Hodgsons EM-trupp. Besitter ändå en potential men har än så länge inte levt upp till den.
 
Central mittfältare: Marco Verratti
En av Europas bästa mittfältare i mina ögon och som även har ögon från de flesta storklubbarna senaste åren. Har länge ryktats till klubbar som Real Madrid, Barcelona och Manchester City. PSG-stjärnan har gjort en grym säsong återigen och blev uttagen i franska ligans bästa elva. Stort tapp. 

Marco Verratti 
 
Central mittfältare: Ilkay Gundogan
Dortmunds tvåvägsspelare på mittfältet drog på sig en knäskada under en träning och missar resten av säsongen. Sägs vara på Pep Guardiolas måltavla att värva i sommar. Joachim Löw tappar en riktigt bra mittfältsmaskin.
 
Central mittfältare: Claudio Marchisio
En annan italiensk mittfältare som missar turneringen, det stod klart i april när han åkte på en knäskada. Italien tappar en spelare med mycket rutin och nu ser Italiens mittfält tunt ut med bara en månad kvar.

Vänstermittfältare: Denis Cheryshev
Ryssen har varit utlånad till Valencia under säsongen från Real Madrid. Skador har gjort att han bara gjort sju matcher den här säsongen och för Ryssland tappar man en av sina bästa spelare.

Striker: Danny Welbeck
Även om inget är officiellt ännu, ser det mycket troligt ut att Welbeck missar EM. Det sägs att han blir borta minst tre månader och det skulle då bli att England missar ett alternativ, som striker, men också på högerkanten. Welbeck är högt upp på Hodgsons prioritering och under 5 matcher i EM-kvalet gjorde han 6 mål.

 


  Danny Welbeck


Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av zlatanist

Kommentera