Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Om jag hade varit Hamrén hade jag..

 


Många har låga förväntningar på Sverige som med nöd och näppe tog sig till EM i Frankrike. Kvalmatch krävdes för att ta sig dit, och en viss Zlatan Ibrahimovic i form. Gruppen är ingen enkel uppgift där Belgien, Italien och Irland står för motståndet. 
Defensiven har varit Sveriges akilleshäl i många år sedan Olof Mellberg lämnade landslaget för fyra år sedan. Ingen direkt ledare verkar finnas. De olika mittbackskombinationerna tar aldrig slut. Vem ska spela vänsterback? Är Källström tillräcklig längre? Är Isaksson vår bästa målvakt? Några vanliga frågor bland befolkningen. Vi kan alla fall komma överens om att kontinuitet har inte funnits och vi åskådare har under större tiden haft andra åsikter än vår förbundskapten.
 

Så vad hade JAG gjort? Detta är min trupp..

MÅLVAKTER

Andreas Isaksson gör sällan misstag för landslaget. Har sin svaghet med fötterna men mycket positionssäker och tar plats. Har gjort en del viktiga räddningar under kvalet. För mig nummer ett, fortfarande. Den mest underskattade i landslaget? Jag tror det.

John Alvbåge har briljerat för IFK Göteborg och svarade för överlägset flest nollor i Allsvenskan förra säsongen. Alvbåge har tidigare uttryckt sig att han vill tillbaka i landslaget. Rätt tillfälle för Hamrén att plocka upp telefonluren. Alvbåge är mitt andraval.

Patrik Carlgren förtjänar en plats efter succén i U21-EM. Brister tyvärr i positionsspelet och tajmingen på fasta situationer, men bra bollstoppare och besitter fina reflexer. 


 

 MITTBACKAR

 Jonas Olsson är för mig den bästa mittbacken vi har. En  mittback som spelat i en av världens bästa ligor i 8 år, har  god erfarenhet och är en ledartyp vi saknat i backlinjen. 33  år, men som vi vet, mittbackar håller länge och Jonas  Olsson ser inte slut ut. Ett STORT frågetecken varför han  bara gjort 25 landskamper. 

Victor Nilsson Lindelöf har gjort sitt verkliga genombrott den här våren, alla fall i Europaspel. En universal och modern back som är bolltrygg. Kan hitta passningar genom lagdelarna från djup position samt har snabbheten som jag ser kan fungera fint kombinerat med Jonas Olssons egenskaper.

Andreas Granqvist väljer jag att ha sittandes på bänken. Tycker att vi allt för ofta använt två mittbackar av samma typ, därför skulle jag vilja se Granqvist steppa åt sidan och ta en plats på bänken. En spelare vi kan behöva för att stänga igen ett resultat, men ingen startspelare för mig. Styrkan sitter i luftspelet, saknar trygghet med bollen i uppspelfasen.

Alexander Milosevic som nu är på lån hos Hannover 96 i Bundesliga, tycker jag förtjänar en plats efter det man sett i U21-landslaget. En ung back givetvis som må sakna en del erfarenhet på internationell nivå. Därför ser jag Milosevic som fjärdeval men ser absolut en potential.HÖGERBACKAR 

 
 

 

 Mikael Lustig
är ingen som petar, men kanske är denna  positionen den vi har sämst bredd i. Ser ändå honom som  vårt förstaval. Har mycket erfarenhet och spelade bra under  kvalet samt i playoffspelet mot Danmark.

 Anton Tinnerholm
har imponerat stundtals för Malmö FF, bland annat med stormatcher i Champions League. Blev uttagen i Allsvenskans bästa elva förra året. Besitter fart och är ett hot med sin genombrottskraft, men behöver förbättra det defensiva för att ta en startplats.VÄNSTERBACKAR

Oscar Wendt
vann i januari en omröstning om vem som hade varit bäst i tyska Borussia Mönchengladbach under säsongen. En spelare som blev petad av just Hamrén för fem år sedan. Har under säsongen gjort 3 mål samt 2 assist, vilket är ett hyfsat offensivt facit för en ytterback. Avgjorde mötet med mål mot Bayern München i vintras. Kreativ och bolltrygg tvåvägsytterback som är ett måste i sommar.

Ludwig Augustinsson har jag som andraval. Gjort succé för FC Köpenhamn där han radat upp assist. Gjorde ett fantastiskt U21-EM där han blev uttagen till turneringens lag. Tillsammans med Lindelöf våra allra mest lovande försvarare i Sverige. Ryktas om att Liverpool håller ett öga på Augustinsson och det säger en del om potentialen.

Martin Olsson har haft en svajig säsong men satte bland annat ett avgörande mål mot Newcastle i PL:s bottenstrid. Har återigen tagit en ordinarie plats i elvan efter en skadedrabbad säsong och bänknötande under större delen. Styrkan är offensivt med sin genombrottskraft. Behöver förbättra sitt defensiva spel. Kan se honom som ett alternativ som yttermittfältare.MITTFÄLTARE

Albin Ekdal
blev borta under fyra månader på grund av skada, sedan kom mer smällar. Det har inte varit hans säsong men när han är frisk är han given i startelvan. Med de kvalitéer han besitter är han ett måste till EM. Under de senaste åren den bästa centrala mittfältaren vi har. Har ett bra bolldriv och inte rädd för att ta risker som saknas hos övriga.

Oscar Hiljemark har haft en bra säsong i Palermo. Med 33 starter har han gjort 4 mål och 4 assist. Var en väldigt viktig spelare under U21-EM där han styrde tempo och förstörde motsåndarnas uppspel. En framtidsspelare som bara måste med.

Kim Källström har kanske det mest breda passningsregister av alla spelare i truppen. Har en otroliga förmåga att hitta anfallar både på yta men också på fötter till forwards, inte minst på en mötande Zlatan men också i djupet har dessa två hittat varandra. Brister lite i försvarsspelet men framåt är han produktiv. Kommer göra sitt femte mästerskap i sommar.

Oscar Lewicki har haft en knackig start på Allsvenskan 2016, men inget som förändrar min syn på honom. Precis som Hiljemark spelade han otroligt bra i U21-EM och har gjort det bra i det stora hela för MFF. Gör ett enormt arbete på mittfältet. Ryktades till Celta Vigo i januari men blev inget av. Besitter stor potential.

Emil Forsberg har gjort kanske sitt riktiga genombrott den här säsongen. Han är nu på 7 mål, 6 assist och håller samtidigt på att spela en stor roll i sitt Leipzig som ser ut att flyttas upp till högstadivisionen i Bundesliga. Var en viktig spelare i slutfasen av EM-kvalet. Gjorde både mål och assist mot Danmark i playoff. Besitter fart och en arbetsvilja som kommer bli viktigt i Frankrike.
 
Robin Quaison vill jag slussa in i truppen. Fick chansen (äntligen) förra året. Har gjort 14 starter, 14 inhopp för Palermo den här säsongen. Nog med speltid för att vara i matchform till EM. Ser han inte mer som backup till Forsberg men har en hög potential. Gjorde några fina inhopp under U21-EM i somras, bland annat ett mål mot Danmark i semifinalen. Farten och tekniken är hans främsta styrkor.

Pontus Wernbloom hamnar långt ner på listan bland mittfältare, men hans inhopp kan ge bra effekt defensiv om det skulle behövas. Startade samtliga matcher i Champions League för CSKA Mosvka i höstas. Har mycket erfarenhet av toppfotbollen. Hans största minus är de gula korten som inte får bli för många.
ANFALLARE
 


 Zlatan Ibrahi
movic, räcker så.

 John Guidetti är för mig ett självklart val tillsammans med Zlatan.  Har en vinnarskalle och arbetsvilja nog att bryta ner ett försvar. En  bra avslutare och löpvillig i djupled. Har gjort 12 mål på 19 starter  för Celta Vigo den här säsongen. Kaptensmaterial!
 
 Marcus Berg hade bara gjort 4 mål på 14 startade matcher för Panathinaikos, men nu befinner sig strikern kanske i sitt livs form med sina 12 mål senaste 8 matcherna, efter att ha gjort 5 i en o samma match. Har satt press på Guidetti men kvalitén skall också jämföras där John spelar i världens kanske svåraste liga. 

Emir Kujovic vann skytteligan i förra årets Allsvenskan med sina 21 mål, varav endast 3 från straffpunkten. Fantastisk avslutare som besitter ett fint långskott och bra huvudspel. Sammanfattning
Tidigare har landslaget kritiserats för att använda gamla spelare som passerat sina bäst före-datum. Tidigare har vi haft en trupp där medelåldern överstigit 30-strecket, vilket kan kännas för högt. Erfarenhet i all ära, men ny och annan kvalitet är ett måste. Unga och hungriga spelare måste in. Erfarenhet kombinerat med denna unga talang som finns är receptet för att ta landslaget till en högre nivå.

Tack för mig. Ses i Frankrike!

 

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av zlatanist

Kommentera